Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Adrian Cozma avertizează în legătură cu vechiul ștrand sătmărean: se pregătește o nouă ”furăciune UDMR – Govor”!
Florin Răchitan  - Luni, 20 Mai 2024

Așa cum a promis, candidatul PNL pentru președinția Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Cozma, dezvăluie în fiecare săptămână, în conferințe de presa și la panourile electorale, câte o ”furăciune UDMR – Govor”, după cum s-a exprimat el.

În cadrul unei conferințe de presă pe care a organizat-o luni la sediul PNL Satu Mare, a vorbit despre o afacere care afectează pe toți cetățenii din județul Satu Mare. O afacere care, în opinia sa, nu este altceva decât un alt episod din politica de acaparare a proprietăților din Satu Mare de către UDMR și Mircea Govor, președintele PSD Satu Mare și contracandidat pentru funcția de conducere a Consiliului Județean Satu Mare.

Tema conferinței de presă a fost aleasă ca o replică la postarea electorală a primarului Kereskenyi Gabor în care îl acuza indirect pe Adrian Cozma, că ar fi vinovat de starea în care se află acum vechiul ștrand municipal din Satu Mare, concesionat pe o jumătate de secol firmei omului de afaceri negreștean Vasile Țânțaș.

Primarul își bazează acuzația pe legătura politică ce există între Adrian Cozma și unul dintre fiii lui Vasile Țânțaș, Samuel, fost subprefect al județului Satu Mare și actual vicepreședinte PNL.

Trecând peste faptul că Samuel Țânțaș nu are și nu a avut legătură cu afacerile derulate de ceilalți membri ai familiei sale în parteneriat cu Primăria și Consiliul Județean Satu Mare, pe vremea când ambele instituții erau conduse de reprezentanți ai UDMR, Kereskenyi Gabor omite, parcă intenționat, să amintească de ședința de pomină a Consiliului Local din primăvara anului 2016, despre care am relatat cu lux de amănunte la vremea respectivă, în care consilierii UDMR, supravegheați personal de însuși Kereskenyi Gabor în calitate de deputat, au respins un proiect de hotărâre propus de primarul de atunci, Dorel Coica, prin care s-ar fi putut rezilia contractul de concesionare a ștrandului.

Ca să nu mai vorbim de faptul că în perioada în care s-a negociat contractul de concesionare a ștrandului municipal, Kereskenyi Gabor era chiar viceprimar al municipiului Satu Mare, iar contractul a fost semnat ulterior de fostul primar Iuliu Ilyes.

În aceeași perioadă, Adrian Cozma era student la Cluj și tocmai se înscrisese în organizația de tineret a PD-L, fără să aibă vreo funcție în administrația publică la nivel local sau județean.

În conferința de presă de luni, Adrian Cozma a avertizat că, în cazul în care UDMR mai rămâne la putere încă patru ani, ștrandul sătmărenilor va avea același proprietar ca și Hotelul Dacia.

Publicăm, în continuare, declarația integrală a deputatului Adrian Cozma:

”Distinsul Gabor Kereskenyi nu are curajul să răspundă personal acuzațiilor privind vinovăția sa legată de starea actuală a ștrandului din Satu Mare și pune diverși interpuși să facă afirmații mincinoase la adresa lui Adrian Cozma. Iată câteva contraargumente la minciunile pe care Gabor, probabil din lașitatea de a-și asuma propriile cuvinte, le pune în gura unor interpuși:

1. Cozma vrea să dea un tun de 27 milioane lei! Cum să dea Cozma un tun de 27 de milioane, când el nu candidează la Primăria Satu Mare și banii nu sunt la el?

2. Concesiunea Ștrandului în anul 2008 s-a realizat după ce familia Țânțaș cumpără de la Famiglia UDMR, respectiv Szabo Ștefan și Rudolf Riedl, Hotelul Dacia, făcându-i milionari. Contractul de concesiune a fost făcut total în favoarea concesionarului. De ce a permis UDMR asta, avea obligații față de familia Tânțaș?

3. În 2016, Famiglia UDMR se opune rezilierii contractului de concesiune a ștrandului pentru că Gabor Kereskenyi avea în vedere alte interese imobiliare, respectiv “intermedierea” vânzării Hotelului Dacia către statul ungar, în ciuda postării sale electorale din aceeași perioadă în care promitea că Hotelul Dacia va ajunge înapoi în proprietatea municipiului Satu Mare.

4. În perioada 2017-2018, Gabor, împreună cu un consilier al lui Mircea Govor, facilitează vânzarea Hotelului Dacia către statul ungar, intermediind relațiile cu funcționarii acestuia.

5. Înainte de finalizarea transferului de acțiuni, consilierul lui Mircea Govor devine acționar la Hotelul Dacia cu 13% din acțiuni, pentru care primește o sumă de 400.000 euro.

6. Gabor, deși a promis în campania din 2016 că va prelua Hotelul Dacia de la familia Țântaș,  nu a făcut asta. Mai mult, nu și-a exercitat dreptul de preempțiune prin care putea cumpăra clădirea la un preț modic.

7. De ce tace familia Țântaș și nu spune câți bani a plătit Famigliei UDMR în ultimii 20 de ani? Pentru că Gabor Kereskenyi și-a asumat public că va plăti despăgubiri familiei Țântaș, bineînțeles din banii sătmărenilor.

8. De ce de la data rezilierii contractului, Primăria Satu Mare nu are o soluție în primă instanță? Pentru că Gabor simulează apărarea în procesare, cu două obiective:

a) să prelungească procesul și să mențină ștrandul închis, marele câștigător fiind Aquastar Satu Mare, concurența ștrandului municipal, firmă patronată de Biserica Romano-Catolică, principalul partener de afaceri al familiei Kereskenyi;

b) să ofere familiei Tânțaș o sumă cât mai mare, lucru pe care tocmai l-a afirmat primarul, în condițiile în care primăria are încheiat cu firma Beny-Alex un pact comisoriu de gradul IV;

Principalul argument la ceea ce afirm este tocmai declarația domnului MaskuliK din 2016 realizată în ședința de Consiliu Local:

”Ar trebui ca să vorbească şi un consilier care a făcut parte din comisie, eu personal am făcut parte din această comisie şi am participat la întocmirea raportului. Ca să răspund şi doamnei avocat. În această comisie într-adevăr am lucrat în baza documentelor puse la dispoziţie şi existente la ora întocmirii şi ora analizei, ceea ce există în cadrul primăriei. Pe baza acelor acte pot să spun că acest raport este complet pentru că noi am făcut constatările şi s-a constatat neîndeplinirea de către Dvs. a unor angajamente luate prin acel act adiţional semnat în ianuarie 2012 şi noi ne-am referit la acel lucru.

În acel act adiţional pe care l-aţi semnat, semnatarii şi-au dat acordul, au semnat că în cazul în care nu vor obţine autorizaţiile necesare funcţionării, sunt de acord ca acest contract să înceteze de drept. Deci să se încheie un pact comisoriu de gradul IV, deci fără intervenţia instanţelor judecătoreşti. Acest lucru am putut constata şi am constatat că intră sub incidenţa acelui articol.

Mai mult, un lucru care era şi în raportul din 2011, în momentul în care s-a hotărât continuarea, Dvs. sau mă rog, SC BENY ALEX în anul 2011, prin decizia Agenţiei Naţionale de Resurse Minerale, a fost retrasă licenţa de explorare. Nu am găsit nici un act din care să rezulte că aveţi licenţă de exploatare”.

9. Să ne spună Primăria ce sume a încasat din redevențe în anii în care ștrandul a funcționat și cum a urmărit încasările din activitățile derulate în ștrand.

10. Să ne spună UDMR în ce temei legal a acordat în mod repetat prelungiri ale termenelor de realizare a investițiilor din ștrand, ulterior funcționarea ștrandului, fără ca firma concesionară să-și realizeze obligațiile. Cine le-a permis să facă abuz de lege, doar ștrandul nu e averea lor, ci a sătmărenilor?

Cu alte cuvinte, dincolo de reclamele și dezinformările rușinoase ale celor de la UDMR, jalnice, acești oameni prejudiciază cu fiecare zi viața sătmărenilor. Așa devine Gabor cel mai eficace agent imobiliar pentru mafia imobiliară.

Iată de ce in fiecare săptămână voi prezenta câte o afacere care are ca scop acapararea a unor părți din județul Satu. Mare, cu complicitatea conducerii UDMR de la Satu Mare, dar si cu ajutorul conducerii PSD de la Satu Mare.

Toți sătmărenii sunt conștienți că UDMR este, de fapt, o extensie a guvernului Ungariei in județul Satu Mare. Problema este ce rol joacă PSD in acest film?

Oare domnul Ciolacu știe ce face Govor in cârdășie cu UDMR? Și dacă e român, de ce nu face nimic in acest sens, pentru a opri ticăloșia aceasta UDMR - Govor? Dacă e de-acord cu așa ceva, cum mai are curaj ca în toamnă să vină să ceara votul sătmărenilor pentru președinția României?

De aceea îmi permit ca eu, Adrian Cozma, deputat de Satu Mare in Parlamentul României, să întreb: ”Domnule Ciolacu, nu vă e rușine de sătmăreni? Aveți de gând sa le dați românilor un răspuns sau nu”?

1241 vizite
Distribuie pe